vrijdag 16 december 2011

Wolken

We hebben de laatste weken impressionante wolkenluchten zien voorbijjagen: het spel van vuur, stoom, smook en gensters kan dit platte, monotone waterland iets van het verhevene van een berglandschap verlenen... En dat je de unieke scènes van dit jachtige toneel kunt 'vastleggen'...




4 opmerkingen:

  1. Het geeft me een somber gevoel, terwijl we verlangen naar de zomer kunnen we weer de jaren tellen. Het smachten naar meer, deze keer niet materialistische hebbedingen maar verrijkende restwaarden waarvan we het liefst zouden hebben dat ons nageslacht ze zullen koesteren.
    Doe zo voort Leo
    groeten Manu

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Manu, ik persoonlijk vind dat licht-en schaduwspel prachtig: licht is zoveel mooier als er wat schaduw in het spel is... vergelijk met een strakblauwe zomerhemel. Ik heb de voorgrond wel wat doorgedrukt.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Leo, ik gaf enkel mijn gevoelens weer die de foto's me bijbrachten, wat niet wil zeggen dat het lichtspel niet mooi zou zijn. Is het geen groter verdienste dat een foto gevoelens opwekt dan dat hij enkel mooi is?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Manu, het is intrigerend dat eenzelfde foto verschillende gevoelens kan oproepen; daar is natuurlijk niets mis mee: eerder dan somber voel ik iets majestatisch, verhevens, als ik naar de foto's van die wolkenformaties kijk.

    BeantwoordenVerwijderen